Hvad kan jeg få akupunktur for - Huangs Akupunkturklinik

Hvad kan akupunktur?

Principielt set virker akupunktur imod alt, fordi akupunktur opretter den ubalance i kroppen, som er årsagen til alle sygdomme og lidelser.

Men akupunktur er ikke noget mirakel.

Hvis en patient er langt henne i et meget alvorligt sygdomsforløb kan man ikke forvente, at akupunkturen giver en døende kræftpatient livet tilbage.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har på baggrund af videnskabelige undersøgelser lavet en liste over de lidelser, hvor der er beviser for, at akupunktur virker. Listen tæller 90 forskellige lidelser. For eksempel alle former for smerte, migræne, tennisalbue, mave-tarmlidelser, for højt blodtryk og hormonelle forstyrrelser.

Til behandling af kroniske smerter betegner Verdenssundhedsorganisationen akupunktur til at være lige så effektiv som morfin.

Hvis du har lyst til at læse rapporten kan du klikke ind på Verdenssundhedsorganisationens hjemmeside: www.who.int
Skriv "acupuncture review and analysis of reports on controlled clinical trials" i søgefeltet på forsiden.

Smerter

Som akupunktør synes jeg behandling af smerter er enkel.
Det drejer sig om at lære kroppens nerver at blive fri for de affaldsstoffer eller blokeringer, som presser på nerven og udløser smerten.

Blokeringer er affaldsstoffer, som hober sig op, fordi kroppen ikke kan komme af med dem. Måske fordi man overanstrenger sig, og kroppen aldrig får tid nok til at komme sig, inden man igen knokler. Affaldsstofferne, der hober sig op, kan for eksempel være samlinger af gammelt blod, af døde celler eller virus og så videre. Alt sammen noget som presser på nerven, så man får smerter.

Andre smerter er dog af mere psykisk karakter, selvom de stadig er virkelige og fysisk smertelige - det kalder man for phantomsmerter. Det er som om kroppen opfatter sine nerver forkert. Som om kroppen tror, at nerverne viderebringer en besked om smerte uden, at der i virkeligheden er noget, der smerter. For patienter med phantomsmerter betyder det, at smerten er virkelig og meget smertefuld. For eksempel kan en person, der har fået amputeret sin arm ved albuen stadig have ondt i hånden.

Huangs akupunktur lærer kroppen at opfatte nerverne korrekt, så man ikke længere er i smerte.

For de allerfleste mennesker har smerten en fysisk årsag. Man har ondt i hovedet eller skulderen.

Jeg vil fortælle en lille historie om en af de mange patienter, jeg har behandlet. Denne historie handler om en mand med smerter i skulderen og videre ud i hele armen. Det er som om hans skulderled er forkalket, og han har det, man med et fint ord kalder for frossen skulder. Han havde haft smerter i lang tid og gik nu og ventede på at blive opereret, men smerterne gjorde ventetiden ulidelig. Allerede efter første behandling med akupunktur kunne han mærke en forbedring og efter flere behandlinger forsvandt smerten helt. Da manden mødte op til operationen, fortalte han lægen, at han ikke længere havde smerter. Lægen lavede en ny undersøgelse af mandens skulder og her viste det sig, at forkalkningen i skulderen var helt væk - og dermed var der slet ikke nogen grund til at operere.

En anden solstrålehistorie, som jeg gerne vil dele med jer, er historien om en kvinde med gigt i knæene. Hun har døjet med slidgigt i over 20 år og lært at tilpasse sig i hverdagen - for eksempel gik hun altid baglæns, når hun skulle ned af en trappe. Efter behandling med akupunktur hæver hendes knæ ikke længere, og smerterne er væk, så nu kan hun gå ganske almindeligt ned af trapper.

- Kroniske smerter
Smertebehandling drejer sig ikke kun om smerter, det handler også om livskvalitet - fysisk og psykisk. Nogle mennesker har så mange kroniske smerter, at de ikke kan arbejde. I stedet går de hjemme og får sygedagpenge eller førtidspension. Min erfaring efter at have samarbejdet med en kommune om folk, der var på sygedagpenge, er klar. Det er utroligt vigtigt at genoprette den psykiske balance: efter mange år med smerte er ens psyke simpelthen ødelagt.

Man var vant til at kunne alt og tjene penge, men smerter sætter en effektiv stopper for den måde, man plejede at leve på. Der er ikke råd til at tage på ferie, og måske flytter man fra hus til lejlighed. De gamle venner falder fra, og man finder nye, der er i samme båd som en selv. Man føler måske skam over den situation, man er havnet i og opfinder små regler for sig selv - går ikke i supermarkedet, fordi man vil undgå at møde nogen, man kender og skulle forklare, at man er syg. Det påvirker ens selvværd, at man ikke kan arbejde på grund af kroniske smerter. Ens børn var vant til at se far eller mor som supermand. Men det er man ikke længere, og det gør selvværdet endnu ringere.

Smerter påvirker ens humør, selvværd og identitet mere end man tror, før man oplever det. Derfor er det ikke nok at få behandling for de fysiske smerter.

På Huangs akupunkturklinik fortsætter behandlingen, når smerterne er væk. Det betyder, at psyken også får en tiltrængt optur, så man ikke bliver siddende i lænestolen med sin forliste selvtillid.

Smerter
Jeg behandler mange forskellige slags smerter.
- smerter i ledene: albue (tennisalbue) ankler, hofte, håndled, knæ, ryg skulder

Andre smerter: hovedpine og migræne fibriomyallergi, museskade, menstruationssmerte, phantomsmerter, piskesmæld, smerter efter operation ukendt smerte (når din læge ikke kan finde ud af, hvad årsagen til dine smerter er)

Allergi

Man kan være allergisk overfor parfume, støv og meget andet. Men lige meget, hvad man er allergisk overfor, så er det min erfaring, at årsagen faktisk er den samme - en ubalance i dine hormoner.

Hvis du mangler hormoner, så bliver kroppen ligesom overfølsom overfor påvirkninger fra omverden - hvis du for eksempel er allergisk overfor græs, viser overfølsomheden sig som kløe og din næse og øjne løber i vand.

Hunags akupunktur genopretter din hormonbalance, så din allergi forsvinder.

Min erfaring er, at allergi kan behandles rimelig nemt. 94,1 procent af de patienter jeg har behandlet for allergi, er sluppet af med den. De oplever måske et enkelt anfald efter et par år, men det er et meget svagt anfald.

Jeg behandler mange forskellige allergier. For eksempel:
- parfume
- sæbe og shampoo
- katte og hunde
- rejer og andre skaldyr
- nødder
- støv og husstøvmider
- høfeber
- papir, tryksværte
- osv.

Barnløshed

Det er svært at ikke at kunne få det barn, man ønsker sig. Men heldigvis kan der gøres noget ved det.

Overordnet set er der tre forskellige årsager til, at kvinden endnu ikke er blevet gravid. - man producerer ikke noget æg,
- ægget er af dårlig kvalitet,
- det befrugtede æg bliver ikke siddende i livmoderen, fordi der ikke kommer nok næring til ægget.

Akupunktur gavner alle kvinder, der ikke kan blive gravide.

Og hvis du får hormonbehandling er det også en god idé at kombinere det med akupunktur på Huangs Akupunkturklinik. De fleste kvinder oplever nemlig ubehagelige bivirkninger, når de får hormonbehandling - for eksempel svinger humøret meget. Og her er det, at Huangs akupunktur får dig til at slappe af og fjerner bivirkninger fra hormonbehandlingen. Dermed har du en større chance for at blive gravid.

Her i klinikken har jeg min egen stolte og vigtige tradition, når det lykkes en af mine patienter at blive gravid - man giver en stor kage!

Søvnforstyrrelser

Hvad enten du ikke kan sove eller sover alt for meget, så påvirker søvnforstyrrelser dit velvære. Når du ikke sover godt, bliver du træt. Måske er det også svært at holde koncentrationen og temperamentet for den slags skyld - man bliver nemmere irriteret og reagerer nemmere lidt provokerende overfor andre.

- Søvnløshed
Hvis man ikke kan sove, kan man klare det ved at tage sovepiller - de virker, men risikoen er, at man stille og roligt udvikler depression. Derfor er det bedre at få akupunktur, som behandler årsagen til søvnløsheden.

- For meget søvn
Det lyder som en dårlig vane, det med at sove længe, men det er det ikke. Det er en sygdom, som man skal have behandling for. At sove for meget betyder ikke, at man blot tager en time ekstra i weekenden; det betyder, at man sover det meste af døgnet væk og falder i søvn på de mest ubelejlige tidspunkter og steder. Hvis du lider af for meget søvn, har du sikkert prøvet at falde søvn midt i en time i skolen eller ved dit skrivebord på arbejdet eller nogen lignende. Frygteligt pinligt, men det kan også være farligt: når man cykler eller kører bil, mens man pludselig falder i søvn. For nogle er søvnen så lang og dyb, at de ikke kan passe et arbejde.

- Behandling
På Huangs Akupunkturklinik får du 2-3 nåle, mens du ligger og slapper af. Du bliver slap og tung og falder måske i søvn, og imens du ligger sådan, skaber kroppen sin egen medicin til at hjælpe dig med at sove godt.

Sengevædere

Mange forældre kender det - det er morgen, og der er 1000 ting, man skal nå med små børn, inden man skal ud af døren. Og så sker det. Igen - lille Jesper har tisset i sengen. Nattøjet er vådt, sengetøjet er vådt, madrassen er våd, og Jesper er lidt ked af det.

At tisse i sengen om natten er en af de hyppigste lidelser som barn; det hører alderen til. Man siger, at man vokser fra det, og det er også rigtigt nok, men det tager tid. Og det er synd for barnet at vente så lang tid. Det er måske til at bære, når man er 3-5 år gammel, men når man er 7 år og går i skole, så er det altså ikke sjovt længere. Hvad skal man sige til sine kammerater, når man skal på hyttetur? Barnet bliver måske frustreret og får skyldfølelse, fordi det ikke kan lade være med at tisse i sengen, men der kan faktisk gøres noget ved det - Huangs akupunktur hjælper.

- Hvorfor tisser barnet i sengen?
Man regner med, at hvert 10. barn på 7 år tisser i sengen om natten. Hos de mindre børn er det endnu flere, og det er der egentlig ikke noget mærkeligt i.

Når det bliver nat får barnets nyrer lige pludselig rigtig travlt med at producere urin, og det giver problemer, fordi barnets blære ikke er særlig stor. Den kan simpelthen ikke rumme alt det urin, som bliver lavet. Derfor har børn brug for at komme op og tisse om natten, og her er det så, at det ville være smart, hvis barnet kunne vågne af sig selv og trisse ud på toilettet og tisse. Men børn sover meget tungt og deres indre vækkeur, som skal vække dem om natten, ringer ikke højt nok. Resultatet: våd seng og utilpas barn.

- Hvordan hjælper akupunktur?
Huangs akupunktur hjælper ved at få vækkeuret til at ringe højt nok. Vækkeuret skal ringe så højt, at kroppen reagerer, så barnet vågner og går ud og tisser.

Akupunkturen er meget skånsom, og barnet skal ikke være bange for, at det gør ondt at få akupunktur. Som akupunktør stimulerer jeg kroppens egen genopbygnningskraft, og det kan man gøre både med nåle og med urter. Når jeg skal behandle børn, der tisser i sengen, bruger jeg ofte den kinesiske lægeurt moxa (på dansk: gråbynke), som varmer huden omkring navlen. Når jeg bruger akupunkturnåle til børn, bruger jeg ganske små nåle (2-3 millimeter), som skal blive siddende under et plaster i en lille uges tid. Men det gør ikke ondt.

- Hvad forældre skal vide
Som forældre er det vigtigt at vide, at dit barn ikke er unormalt, fordi det tisser i sengen om natten. Igennem tiderne har der været mange myter og fordomme om børn, der tisser i sengen - blandt andet at det var forældrenes skyld, eller at det var noget psykologisk hos barnet. Men det passer ikke. Det er en fysisk lidelse, som kan behandles.

Og jo hurtigere dit barn bliver hjulpet, jo bedre.

Det er en god idé at kombinere akupunkturbehandlingen med træning. Små børn skal vækkes om natten og hjælpes på toilettet.

Blodtryk

Lider du af for højt blodtryk? Eller døjer du med, at dit blodtryk er for lavt?
Lige meget om blodtrykket driller til den ene eller anden side, så kan Huangs akupunktur hjælpe dig.

Der er mange forskellige måder at behandle for højt og for lavt blodtryk på - enten med moxa (en kinesisk lægeurt, der på dansk hedder gråbynke), urter eller akupunkturnåle.

Det specielle ved Huangs Akupunkturklinik er, at jeg har stor erfaring med urter til blodtryksbehandling. Har du for lavt blodtryk, behandler jeg dig med moxa i hovedbunden.

Har du for højt blodtryk, behandler jeg dig med moxa under foden. Og her er det så, at jeg bliver nødt til at gå til bekendelse: jeg har tidligere sagt, at der ikke er nogen bivirkninger ved at få akupunktur, men behandling af for højt blodtryk er en undtagelse - bivirkningen er, at dine fodsåler bliver grønne af urterne. Men det er blot et synsindtryk; det er ikke farligt, måske nærmere bare en lille smule spøjst.

Uforklarlig sygdom

Nogle smerter og sygdomme er uforklarlige, når du opsøger læge, men ganske forklarlige, hvis du spørger en traditionel kinesisk akupunktør. ((((Nogen gange er det omvendt!))))

Et eksempel er en pige, som pludselig fik smerter på hele rygsøjlen - fra ballen til nakken. Hun kunne ikke rejse sig og fik morfin for sine konstante smerter. Lægerne scannede hende, tog blodprøver og meget andet, men kunne stadig ikke forklare, hvad pigen fejler. For lægerne er det uforklarligt.

For kineserne er der en forklaring - og dermed en mulighed for at hjælpe pigen.
Kineserne forklarer den pludselige smerte med, at kold energi angriber ryggen. Langs ryggen løber kroppens vigtigste yang-energibane og derfor er behandlingen enkel - den modsatte energibane skal styrkes. Modsætningen til yang er yin, og den vigtigste yin-energibane findes på maven. Derfor blev pigen med de pludselige rygsmerter behandlet med moxa (en kinesisk lægeurt, der på dansk hedder gråbynke) på maven og efter 3 ugers behandling var smerterne helt væk.

Andre eksempler på uforklarlig sygdom er nerveproblemer. Din læge siger, du ikke fejler noget, men du har stadig smerter.