Hvad kan akupunktur?

Hvad kan akupunktur?

Principielt set virker akupunktur imod alt, fordi akupunktur opretter den ubalance i kroppen, som er årsagen til alle sygdomme og lidelser. Hos Huangs akupunktur symptombehandlinger ikke alene, men vi årsagsbehandler ligeledes.

Men akupunktur er ikke noget mirakel.

Hvis en patient er langt henne i et meget alvorligt sygdomsforløb kan man ikke forvente, at akupunkturen giver en døende kræftpatient livet tilbage.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har på baggrund af videnskabelige undersøgelser lavet en liste over de lidelser, hvor der er beviser for, at akupunktur virker. Listen tæller 90 forskellige lidelser. For eksempel alle former for smerte, migræne, tennisalbue, mave-tarmlidelser, for højt blodtryk og hormonelle forstyrrelser.

Til behandling af kroniske smerter betegner Verdenssundhedsorganisationen akupunktur til at være lige så effektiv som morfin.

Hvis du har lyst til at læse rapporten kan du klikke ind på Verdenssundhedsorganisationens hjemmeside: www.who.int
Skriv “acupuncture review and analysis of reports on controlled clinical trials” i søgefeltet på forsiden.

Smerter

Som akupunktør synes jeg behandling af smerter er enkel.
Det drejer sig om at lære kroppens energibaner at blive fri for de affaldsstoffer eller blokeringer, som presser på energibanen og udløser smerten.

Blokeringer er affaldsstoffer, som hober sig op, fordi kroppen ikke kan komme af med dem. Måske fordi man overanstrenger sig, og kroppen aldrig får tid nok til at komme sig, inden man igen knokler. Affaldsstofferne, der hober sig op, kan for eksempel være samlinger af gammelt blod, af døde celler eller virus og så videre. Alt sammen noget som presser på nerven, så man får smerter.

Andre smerter er dog af mere psykisk karakter, selvom de stadig er virkelige og fysisk smertelige – det kalder man for phantomsmerter. Det er som om kroppen opfatter sine nerver forkert. Som om kroppen tror, at nerverne viderebringer en besked om smerte uden, at der i virkeligheden er noget, der smerter. For patienter med phantomsmerter betyder det, at smerten er virkelig og meget smertefuld. For eksempel kan en person, der har fået amputeret sin arm ved albuen stadig have ondt i hånden.

For de allerfleste mennesker har smerten en fysisk årsag. Man har ondt i hovedet eller skulderen.

– Kroniske smerter
Smertebehandling drejer sig ikke kun om smerter, det handler også om livskvalitet – fysisk og psykisk. Nogle mennesker har så mange kroniske smerter, at de ikke kan arbejde. I stedet går de hjemme og får sygedagpenge eller førtidspension. Min erfaring efter at have samarbejdet med en kommune om folk, der var på sygedagpenge, er klar. Det er utroligt vigtigt at genoprette den psykiske balance: efter mange år med smerte er ens psyke simpelthen ødelagt.

Smerter påvirker ens humør, selvværd og identitet mere end man tror, før man oplever det. Derfor er det ikke nok at få behandling for de fysiske smerter.

På Huangs akupunkturklinik fortsætter behandlingen, når smerterne er væk. Det betyder, at psyken også får en tiltrængt optur, så man ikke bliver siddende i lænestolen med sin forliste selvtillid.

Smerter
Jeg behandler mange forskellige slags smerter.
– smerter i ledene: albue (tennisalbue) ankler, hofte, håndled, knæ, ryg skulder

Andre smerter: hovedpine og migræne fibriomyallergi, museskade, menstruationssmerte, phantomsmerter, piskesmæld, smerter efter operation ukendt smerte (når din læge ikke kan finde ud af, hvad årsagen til dine smerter er)

Barnløshed

Det er svært at ikke at kunne få det barn, man ønsker sig. Men heldigvis kan der gøres noget ved det.

Overordnet set er der tre forskellige årsager til, at kvinden endnu ikke er blevet gravid. – man producerer ikke noget æg,
– ægget er af dårlig kvalitet,
– det befrugtede æg bliver ikke siddende i livmoderen, fordi der ikke kommer nok næring til ægget.

Akupunktur gavner alle kvinder, der ikke kan blive gravide.

Og hvis du får hormonbehandling er det også en god idé at kombinere det med akupunktur på Huangs Akupunkturklinik. De fleste kvinder oplever nemlig ubehagelige bivirkninger, når de får hormonbehandling – for eksempel svinger humøret meget. Og her er det, at Huangs akupunktur får dig til at slappe af og fjerner bivirkninger fra hormonbehandlingen. Dermed har du en større chance for at blive gravid.

Her i klinikken har jeg min egen stolte og vigtige tradition, når det lykkes en af mine patienter at blive gravid – man giver en stor kage!

Søvnforstyrrelser

Hvad enten du ikke kan sove eller sover alt for meget, så påvirker søvnforstyrrelser dit velvære. Når du ikke sover godt, bliver du træt. Måske er det også svært at holde koncentrationen og temperamentet for den slags skyld – man bliver nemmere irriteret og reagerer nemmere lidt provokerende overfor andre.

– Søvnløshed
Hvis man ikke kan sove, kan man klare det ved at tage sovepiller – de virker, men risikoen er, at man stille og roligt udvikler depression. Derfor er det bedre at få akupunktur, som behandler årsagen til søvnløsheden.

– For meget søvn
Det lyder som en dårlig vane, det med at sove længe, men det er det ikke. Det er en sygdom, som man skal have behandling for. At sove for meget betyder ikke, at man blot tager en time ekstra i weekenden; det betyder, at man sover det meste af døgnet væk og falder i søvn på de mest ubelejlige tidspunkter og steder. Hvis du lider af for meget søvn, har du sikkert prøvet at falde søvn midt i en time i skolen eller ved dit skrivebord på arbejdet eller nogen lignende. Frygteligt pinligt, men det kan også være farligt: når man cykler eller kører bil, mens man pludselig falder i søvn. For nogle er søvnen så lang og dyb, at de ikke kan passe et arbejde.

– Behandling
På Huangs Akupunkturklinik får du 2-3 nåle, mens du ligger og slapper af. Du bliver slap og tung og falder måske i søvn, og imens du ligger sådan, skaber kroppen sin egen medicin til at hjælpe dig med at sove godt.

Uforklarlig sygdom

Nogle smerter og sygdomme er uforklarlige, når du opsøger læge, men ganske forklarlige, hvis du spørger en traditionel kinesisk akupunktør. ((((Nogen gange er det omvendt!))))

Et eksempel er en pige, som pludselig fik smerter på hele rygsøjlen – fra ballen til nakken. Hun kunne ikke rejse sig og fik morfin for sine konstante smerter. Lægerne scannede hende, tog blodprøver og meget andet, men kunne stadig ikke forklare, hvad pigen fejler. For lægerne er det uforklarligt.

For kineserne er der en forklaring – og dermed en mulighed for at hjælpe pigen.
Kineserne forklarer den pludselige smerte med, at kold energi angriber ryggen. Langs ryggen løber kroppens vigtigste yang-energibane og derfor er behandlingen enkel – den modsatte energibane skal styrkes. Modsætningen til yang er yin, og den vigtigste yin-energibane findes på maven. Derfor blev pigen med de pludselige rygsmerter behandlet med moxa (en kinesisk lægeurt, der på dansk hedder gråbynke) på maven og efter 3 ugers behandling var smerterne helt væk.

Andre eksempler på uforklarlig sygdom er nerveproblemer. Din læge siger, du ikke fejler noget, men du har stadig smerter.