Spørgsmål og svar

Gør det ondt?

Det er ikke smertefuldt at få akupunktur, men det er heller ikke smertefrit. Du vil kunne mærke stikket fra akupunkturnålen. De fleste patienter oplever det som et jag – enten et lille eller stærkt jag. Du må ikke lade dig skræmme væk af, at jeg nu fortæller, at det gør ondt at få akupunktur. Husk på at den sygdom eller de smerter, som du får behandling for, netop giver dig smerter i forvejen. Hvis du kan holde sygdommen ud, kan du også holde ud, at akupunkturen gør ondt, før den gør godt!

Det er forskelligt fra patient til patient, hvordan det præcist opleves at få akupunktur, men mange føler sig tunge og dybt afslappede. Andre begynder at fryse eller svede lidt. Under alle omstændigheder prøver jeg at gøre det så rart som muligt.

Hvad virker akupunktur imod?

Principielt virker akupunktur mod næsten alt. Fra allergi til angst, fra smerter til søvnløshed og fra barnløshed til for højt blodtryk. Under punktet “Hvad kan jeg få akupunktur for?” kan du læse, hvad jeg har særlig erfaring i, men jeg behandler også for meget andet – for eksempel spastisk lammelse.

Hvor mange gange skal jeg komme til behandling?

“Antallet af nødvendige akupunkturbehandlinger varierer fra klient til klient, da hver persons krop og helbredstilstand er unik. Hos Huangs Akupunktur tager vi en fleksibel og responsiv tilgang til din behandling. Efter en indledende konsultation, der omfatter en omfattende diagnostisk evaluering, tilpasser vi løbende behandlingsstrategien baseret på din respons på de indledende sessioner.

Effekten af akupunktur kan være påvirket af flere faktorer, herunder hvor længe du har haft symptomerne, din generelle sundhed og din alder. For eksempel kan klienter med akutte, nyligt opståede symptomer ofte opleve hurtig forbedring og dermed kræve færre behandlinger. I modsætning hertil kan klienter med langvarige, kroniske tilstande kræve et mere udvidet behandlingsforløb. Det er vigtigt at bemærke, at vi løbende vurderer din fremgang og justerer behandlingsfrekvensen i overensstemmelse hermed.”

Er der medicin i nålene?

Nej, der er ikke medicin i nålene.
Akupunkturnålene er lavet af stål ligesom almindelige nåle hos din egen læge eller på hospitalet. En lille forskel er, at lægens nåle er hule, mens akupunkturnåle er solide. Der findes forskellige længder og tykkelser af akupunkturnåle, men generelt er de meget tynde. Desuden er akupunkturnålene sterile èngangsnåle for at undgå risikoen for infektioner.

Kan man komme af med sin medicin med det samme?

Hvis du tager medicin for dét, som du nu får akupunktur for, er det vigtigt, at du snakker med din læge, hvis du gerne vil stoppe med medicinen. Som akupunktør kan jeg ikke blande mig i din medicin, fordi det er en sag mellem dig og din læge.

Hvor lang tid virker akupunktur?

Mange spørger om effekten fra akupunkturen varer for evigt, og svaret er: både ja og nej. Det afhænger af, hvor godt du passer på din krop efter endt akupunkturbehandling. Det er ligesom med et sår. Du får kun et ar, hvis du piller i såret. Det afgørende er at ville finde ro både under og efter akupunkturbehandlingen.
Princippet i akupunktur er at aktivere kroppens egen genopbygningskraft. Akupunkturen rydder forhindringerne af vejen, så kroppen kan reparere sig selv. Men hvis man ikke giver sin krop ro, mens den reparerer sig selv, så kan forhindringerne og dermed smerterne komme tilbage.
I min erfaring skiller allergi sig dog ud – i de fleste tilfælde virker akupunkturen næsten for evigt. Efter et par år kan der måske dukke et enkelt anfald op, men det vil være meget svagt.

Kan børn få akupunktur?

Ja, børn kan sagtens få akupunktur. Jeg stikker ganske forsigtigt, og børnene vil ikke opleve det ubehageligt. Måske kan nålene helt undgås – nogle sygdomme kan med fordel behandles med den kinesiske lægeurt moxa (på dansk: gråbynke) i stedet for nåle.

 

Hvor meget koster en behandling?

En behandling koster 850 kr hos Huangs Jüling akupunktur. En behandlings varighed kan varierer, men tager typisk 45 min.